Vladica Stojanović (©RK Ub)
Vladica Stojanović (©RK Ub)

Vladica obrnuo igricu: Malo trener, malo igrač...

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.11.23. | 16:54

Nekadašnji srpski rukometni reprezentativac i u 42. godini ne želi da okači patike o klin, nastavlja karijeru u redovima Uba

Bivšeg reprezentativca Srbije Vladicu Stojanovića ne drži mesto poslednjih godina. Mnogi posle završetka igračke karijere odmah se presele na klupu, dok je nekadašnji igrač Partizana i Crvene zvezde obrnuo igricu. Posle trenerskog poziva vratio se na teren. Novajlija u ligi Ub saopštio je da je Stojanović novi rukometaš ovog tima i da će debi da ima već u subotu kada u ovaj gradić dolazi Metaloplastika, drugoplasirani tim u domaćem šampionatu. Ubljani su Stojanovića predstavili kao najveće pojačanje u istoriji kluba.

On ima 42 godine. U bogatoj igračkoj karijeri bio je pravi globtroter, menjao je često klubove i zemlje. Igrao je u Španiji, Nemačkoj, Francuskoj, Rumuniji, Kataru i Izraelu. Prošle godne se vratio kao igrač-trener u Jugoviću. Tokom priprema se teško povredio, ali se početkom godine vratio u Kać, prvo kao trener, uspeo je sa timom iu Kaća da osigura opstanak, a u finišu šampionata je i zaigrao za svoju dušu.

Izabrane vesti

Tokom leta bila ja pravi cirkus u Jugoviću. Nekadašnji osvajač Čelendž kupa je prvo saopštio da je Stojanović produžio ugovor, ali posle kašnjenje priprema došlo je do prekida saradnje početkom avgusta. Prošlog meseca se opet vratio na klupu Jugovića, ali se zadržao samo nekoliko kola na kormilu. Posle poraza od Vojvodine (21:38) pre desetak dana podneo je ostavku.

Očekivao se nastavak trenerskog poziva, ali se reaktivirao kao igrač, pa će u narednom periodu da pomogne novajliji u Superligi Srbije da ostane u najboljem društvu. Ub je loše krenuo ovu sezonu, ali posle pobede nad Dinamom iz Pančeva prošle nedelje porasli su apetiti novajlije koji sa Stojanovićem na terenu želi da nastavi sa uzlaznom putanjom.

Ub se u hodu pojačava. Boje ovog kluba od pre nekoliko nedelja brani i iskusni golman Milan Kosanović, kome je Vladica bio trener prošle sezone u Jugoviću. Iskusni čuvar mreže je bio tokom leta trener golmana u Naisi, ali se i on brzo sa klupe opet vratio na teren.

Nikada nije dosadno u srpskom rukometu...



tagovi

Vladica StojanovićRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara